Besøg af en brevdue

Det er ikke usædvanligt, at brevduer sætter sig for at tage et hvil, især under træning eller kapsejlads.

Hvis du har mulighed for det, må du gerne give duen mad: fuglefrø, korn,  ubehandlede ris eller linser er egnede mad – du skal gerne sikre at der er vand tilgængelig i en dyb tallerken.  Fod ikke brevduen med brød!

Når brevduen har haft mad og vand (lidt ligesom en “pit stop”), vil det sandsynligvis beslutte at fortsætte sin rejse hjem. Det vil faktisk være en gode ide at fjerne mad og vand efter 48 timer, da dette bør tilskynde duen til at færdiggøre den sidste del af sin rejse hjem.

Hvis der efter et par dage (eller hvis due åbenlyst er skadet eller viser tegn på stress) kan det være nødvendigt at fange duen, så den ikke flyver væk (fx. sætte den i en papkasse). I første omgang skal du kontrollere, at due har en ring på sin ben. Hvis duen ikke har en ring på sin ben, er det sandsynligvis, en vildtlevende due og dermed ikke en brevdue.

Hvis brevduens ring indholder teksten “DAN” betyder det at den er hjemmehørende i Danmark. Det er muligt at finde den danske ejer her: http://db.brevduen.dk/ddbringnr2.php

Hvis der ikke fremgår nogen kontaktinformationer på duen, eller udfra duens ring er du velkommen til at kontakte os, og vi vil forsøge at bedrage med yderlige informationer til at finde duens ejer.

[contact-form to=’post@sektion32.dk’ subject=’Vi har besøg af en brevdue’][contact-field label=’Name’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Email’ type=’email’/][contact-field label=’Gadenavn og nr’ type=’text’ required=’1’/][contact-field label=’Bynavn’ type=’text’ required=’1’/][contact-field label=’Telefonnr’ type=’text’ required=’1’/][contact-field label=’Kommentar’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

 

… brevduer i sydøst-jylland